VeKa

je společenství asi 30 mladých lidí, kteří svým zpěvem a hudbou chválí Boha. Často pořádají různé koncerty a doprovázejí setkání mládeže.

Zkouška Večky na Vesmíru a Rychnově 2008

Napsáno 28.03.2009

Ha…Sportovní týden na Vesmíru. To bude mazec. To se krásně vyblbnu. Tak přesně tohle jsem si myslela, když jsem nasedala na bus, co mě měl dopravit do Deštného. Jo, tou dobou jsem ještě netušila, jakého ražení toto vyblbnutí bude.

Oslovil mě nějaký Míra, kterého jsem znala jen z pódia s trubkou u pusy. Prý jestli se nechci zapojit do Veky. Wow. No proč ne. Uklidila jsem si kecky a šla zpievať. Poznala jsem nová děcka, nové písně… Mrtě jsem si zazpívala, pokecala. Jo a vlastně jsem si i ten fotbal a volejbal zahrála. Super zakončení prázdnin.

Moje druhé setkání s Vekou bylo maličko odlišné. Možná už proto, že to nebylo na Vesmíru, alébrž v Jablonném. Nebo možná proto, že v pátek jsme šli posedět ke kofole, která byla na stolečku. Ostatní měli přijet až pozdě večer, nebo v sobotu. Tentokráte jsem si zazpívala jen minimálně. Hlavně jsem hrála na kytaru. Vymýšlely se aranže, nebo se jen tak blblo. Také jsme hráli na oslavě narozenin a posléze jsme byli pozvaní na občerstvení, což rozhodně nebylo špatné. Celkový dojem?? Mrtě super haluz mazec. Very good weekend.

A do třetice byla zkouška zas někde jinde. V Rychnově na faře. P. Petr Stejskal nás přijal s otevřenou náručí. Teda myslím. Dovolil nám se koukat na film. Dokonce nám ho i sám spustil…No když nás viděl, jak tam s tím bojujeme… Po filmu jsme, myslím, už nic nezkoušeli. A šli jsme do čínský restaurace. Nebo to bylo až druhý den? Ups tak teď fakt nevím. Nuže dál. Celou sobotu jsme hráli a vymýšleli doprovody, tuším, že sbor se ve vedlejší místnosti pokoušel zpívat…? :)

Nakonec jsme to dali dohromady a vida, nebylo to zas tak marný. No jo už vím..do té restauračky jsme šli až dnes. A s plnými žaludky jsme se byli projít po městě. Po této prohlídce jsme hupsli do hajan a spali a spali a dobře se nám spalo! Druhý den nás čekala zkouška ohněm. Měli jsme hrát na mši ve vééélikém kostele, kam se vešlo až móóóc lidu.

No dopadlo to snad dobře, rajčata po nás neházeli. Žel všechno jednou končí, proto jsme se i my rozloučili a odštrádovali jsme si to do svých domovů.

Pro mě to byli první a poslední zkoušky s Vekou. Moc ráda jsem vás všechny poznala. Moc ráda jsem si s vámi zahrála, zablbla a pokecala. Je mi to líto, moc ráda bych s vámi byla i nadále, žel můj den má jen 24 hodin a týden jen 7 dní. No jsem brzda. Nebo ne? Děkuji vám všem. Jste bezva parta a přeji vám, ať vám to vydrží.

DÍKY Matla 



Sdílet dál...

     

TOPlist