VeKa

je společenství asi 30 mladých lidí, kteří svým zpěvem a hudbou chválí Boha. Často pořádají různé koncerty a doprovázejí setkání mládeže.

VeKa v Krakově - prázdniny 2016

Napsáno 11.10.2016

SDM Krakow 2016 Všichni účastníci SDM jistě ví, že to všechno bylo báječné a nepřekonatelné. Avšak jak to vypadalo třeba z pohledu VeKy? Celý ten maraton zážitků a dobrodružství odstartovala zahajovací mše v Katedrále sv.Ducha v Hradci Králové samozřejmé s doprovodem naší kapely VeKy. (Pár dní jsme se na to všechno velmi intenzivně připravovali pomocí soustředěni na Vesmíru).
Po krásném úvodu jsme se přesunuli do autobusu číslo HK2. kde nás provázeli Lída Cinerová spolu s ot.Tomášem Hoffmannem a vyjeli vstříc Vambeřicím.Tam se nám dostalo milého přivítání, následné vydatné večeře a bohatého kulturního už i mezinárodního programu zakončeném rovněž mezinárodní modlitbou.

Naším primárním úkolem byl doprovod mší, večer chval a tak různě, co bylo hudebně (i nehudebně) potřeba. (Ovšem pouze v našem regionu. V sousedním regionu hráli kolegové z ETC.) Mimoto jsme se plně účastnili barvitého a nabitého programu. Jehož náplní bylo třeba „výletování“ po krásách okolí a zajímavých místech (Papežská stezka, lázně Ladek Zdroj, muzeum sirek,) různé zábavné taneční i netaneční aktivitky, šipkovaná, koupání v Radkově, Křížová cesta (která nenechala nikoho chladným), společný program v městu Dzierzoniov ( jehož součástí byl nezapomenutelný energický koncert Gospel Joy). V neposlední řadě jsme po velkolepé mši koncertovali na náměstí (Rynku) v Bardu, kde byla tak úžasná a báječná atmosféra, která naprosto vykompenzovala značné technické nedostatky při našem muzicírování. Po tomto koncertě plném emocí a skandujících, zpívajících lidí skončil náš hudební „VeKácký“ úděl pro předprogram v našem regionu. Po rozloučení se se všemi, vlastními pohodlnými postelemi, dobrým jídlem (VAMburgry!) a krásným poutním místem (především mojí oblíbenou iluminací kláštera) jsme vyjeli vlastním poloVeKáckým autobusem na mši do Swidnice a následně až do Krakowa. Stihli jsme cestou dokoukat film o sv.Faustině Kowalske, sdílečku zážitků, vydatný spánek atd,… Po té už jsme v Krakowě byli jakožto ordinérní účastníci a hudbu pomyslně předali SBMce. Celý pobyt se nadmíru vydařil, odvezli jsme si mnoho zkušeností, zážitků, dojmů, inspirace, nových přátel a ještě mnoho, mnoho víc.
Za kapelu VeKa Kateřina Pavlistová :]



Sdílet dál...

     

TOPlist