VeKa

je společenství asi 30 mladých lidí, kteří svým zpěvem a hudbou chválí Boha. Často pořádají různé koncerty a doprovázejí setkání mládeže.

Změna je život - zápisky z turné

Napsáno 21.10.2018

Všichni říkají, že změna je život. Bohužel patřím k těm, které tyto změny nejenže vyvádí z míry, ale dokonce se jakýmkoli změnám příčí. Když mi tedy bylo necelý rok od mého nástupu do Veky oznámeno, že takřka polovina všech lidí, které jsem znala a které jsem si za ten rok i přes prvotní paniku z nového prostředí zamilovala, jede poslední sezónu, a i s kapelníkem po turné odchází, upřímně jsem si chvíli přála, aby žádné turné nebylo.

Protože se ale příroda neřídí podle mě, sešli jsme se o druhém zářijovém víkendu v Litomyšli u Střasáků. Atmosféra byla skvělá, jak na koncertech, tak po nich, a mně se začalo turné docela líbit.

Následoval koncert v Červeném Kostelci a Bohuslavicích, kde jsme si zdárně poradili i s technickými problémy a časovou mezeru potřebnou k opravení techniky využili ke spontánnímu zpěvu s lidmi, což sklidilo obrovský úspěch.

Na koncertě v Hradci Králové, který byl naším předposledním, se nad námi již začal nenápadně vznášet stín konce, a tudíž jsme se rozhodli zahnat ho na Laser Game, kde jsme celý večer proběhali s pistolemi v rukou. Výroku „nebudete-li jako děti, nikdy nevejdete do Božího království“ se v tomto směru tedy opravdu nemusíme bát.

Přes veškerá má vroucná přání ale nakonec přišel i 21. říjen a s ním i náš poslední koncert v Praze, kterému předcházela velká rozlučková párty, na které se náš kytarista Martin loučil tak vehementně, až ztratil hlas. Naposledy jsme si užili Aniččino a Kubovo moderování a než jsme si to stačili uvědomit, byl konec vystoupení a s ním i konec VeKy, jak ji známe.

Ale já o ni strach nemám. Dokud bude dobrý kapelník, bude dobrá i kapela, a i když mi bude všechno to staré chybět víc, než dokážu napsat v tak málo řádcích, tak jsem si jistá, že se za pár let můžete těšit na další, klidně i zahraniční turné.

Za Vesmírnou kapelu hrdá členka sopránu Jíťa Uhnavá.



Sdílet dál...

     

TOPlist