VeKa

je společenství asi 30 mladých lidí, kteří svým zpěvem a hudbou chválí Boha. Často pořádají různé koncerty a doprovázejí setkání mládeže.

Setkání Vekáčů 2015

Napsáno 12.02.2016

O víkendu 4. – 6. 9. 2015, hned po zahájení nového školního roku, se na Vesmíru v Orlických horách uskutečnilo setkání bývalých a nynějších členů Veky. Bylo to první setkání od vzniku, takže po 15 letech.
V pátek 4. 9. se na Vesmíru objevili nynější členové, aby vše připravili a také i ti, kteří už se nemohli dočkat. Zahájení bylo ale až v sobotu dopoledne, mší v kostele svatého Matouše, kterou doprovázela VeKa. Poté nás čekal oběd. Následně se začalo vše připravovat. Vytvořila se čajovna, kde si člověk mohl jít sednout a povídat si, když zrovna nechtěl být ve víru dění, dát si nějaký koláč a k tomu čaj či kafe. Také mohl zavzpomínat, protože zde byly promítané fotky z různých akcí VeKy od samého počátku. Venku byl připraven fotokoutek, kde se daly pořídit krásné a zároveň vtipné vzpomínkové fotografie na tuto akci. Za fotoaparátem byl Vítek Šimek, který fotil celou akci a na jeho fotky se dá podívat na našich facebookových stránkách. Hlavním dějištěm bylo místo, kde se čepovalo pivo, limonáda nebo se zde dalo najít i něco k jídlu a ve večerních hodinách se zde začalo grilovat maso, na kterém si všichni pochutnali. V určitý čas začal moderovaný program. Prvně jsme se mohli pobavit u sledování úkolů, které byly připraveny pro kapelníky ze všech období Veky a byly samozřejmě zaměřeny na jejich hudební schopnosti. Jeden z největších bodů programu bylo divadlo od Vítězslava Marčíka, které neuchvátilo a nepobavilo jen malé děti, ale i dospělé. A na zakončení odpoledne a zahájení večera vystoupila VeKa se svým repertoárem.
A co byla pak? Všichni se rozutekli tam, kde jim zrovna bylo nejlépe. Vzhledem k tomu, že večer začínalo být velké chladno, tak se mnoho Vekáčů uchýlilo do budovy Vesmíru a ty které chladno neodradilo, si venku mohli dopřát živou hudbu od kluků z nynější kapely nebo, jak už jsem zmínila, teplé maso z grilu. A nakonec se každý v různých fázích noci uchýlil ke spánku.
V neděli po snídani jsme se všichni odebrali na mši do kostela svaté Magdalény v Deštném a po návratu nás čekal oběd, úklid celého Vesmíru a potom odjez do našich domovů.

Anička Karešová



Sdílet dál...

     

TOPlist